У другому турі Кульчинська виграє у будь-якого з кандидатів?

1121 0

Ми у соцмережах:

Галина Кульчинська

Головна інтрига виборів міського голови Рівного — хто ті двоє з 16 нині зареєстрованих кандидатів на головування, які змагатимуться у другому турі. Бо немає сумнівів — другий тур неминучий. Внутрішня соціологія штабів різних політичних сил, чиї висуванці пішли на вибори, так само різна. Але жодному не «малюють» те, що саме він впевнено виграє 25 жовтня у першому турі виборів.

Одні запевняють, що саме їхній кандидат — попереду всіх з величезним відривом заходить у другий тур, інші кажуть — що вималювалась четвірка кандидатів, які «дихають один одному в потилицю», змагаючись за проходження у другий тур. От у цьому контексті називають прізвище Галини Кульчинської, заступниці міського голови, яка хоч і пізніше за інших включилась у передвиборчу боротьбу за головування у Рівному, але, на відміну від деяких інших, розпочала її з уже хорошим «багажем» — тобто рейтингом. Достовірності цьому факту додає те, що це визнають навіть її опоненти. Тепер кажуть, що саме Кульчинська має шанси виграти у будь-якого кандидата з числа фаворитів, якщо вона виходить з ним в одній парі у другий тур. Звучить оптимістично як для кандидатки Кульчинської, так і її прихильників. Але все може бути. Бо ж давно вже в Рівному не було виборів, в яких була б присутня хоч якась інтрига.

Що думає про все це сама Галина Кульчинська?

— До нас з різних штабів надходить різна інформація, і достатньо оптимістична, але я не знаю, чи можна їй вірити: самі ми регулярних опитувань не проводимо, а чи правильно їх проводять інші штаби, ми не знаємо. Там все мaє значення: вибірка, формулювання запитань, методика дослідження…

— А чому ви самі не проводите соцопитувань?

— Наша стратегія і тактика на цих виборах — не білборди, не дорога реклама і не соцопитування, які, по-хорошому, треба проводити чи не щотижня, а це теж дуже дорого. Наш козир — безпосереднє спілкування і робота в «полях», так би мовити. Буде робота, то буде й результат.

— А як ви ставитеся до чуток про можливу перемогу в другому турі?

— Ставлюся спокійно, хоча таке теж чула, але… Давайте спочатку вийдемо в другий тур.

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також