У дубенчан — несподівана та гірка втрата: помер талановитий прозаїк

1466 0

Ми у соцмережах:

У дубенчан — несподівана та гірка втрата: помер талановитий прозаїк

На духовному фронті незалежної України несподівана гірка втрата. Перестало битися мужнє серце воїна, тероборонця, бійця Козацької варти міста Дубна, просвітянина, автора діорам у музеї Дубенського замку, письменника, члена НСПУ, талановитого прозаїка Сергія Куріннного.

-  Письменницька спільнота Дубенщини глибоко сумує з цього приводу і висловлює щирі співчуття родині і близьким покійного. Світла йому пам'ять... - повідомила у Фейсбуці колега покійного  Галина Гнатюк.

- Передчасна смерть перервала життєвий та творчий шлях талановитої особистоті з великим внутрішнім світоглядом та багажем знань, - йдеться на фейсбук-сторінці Дубенського замку.У Сергієві Георгійовичу гармонійно поєднувались фізик і лірик. Маючи технічну освіту, довгий час працюючи на Дубенському ливарно-механічному заводі, а згодом навчаючи технічним премудростям вихованців Дубенської станції юних техніків, з-під його пера виходили чудові історико-пригодницькі романи, у яких він оспівував період козаччини. Він жив цією темою, глибоко її вивчав, черпав для написання своїх творів багато цікавої інформації з першоджерел. За роман "Вогонь і попіл" у 2012 році був удостоєний обласної літературної премії імені Світочів. Його завжди вирізняла велика скромність. Не любив надмірної уваги до себе. Проте ця риса ще більша підкреслювала багатогранність його таланту.  В експозиційних залах краєзнавчого музею Заповідника вже багато років милують око його композиції історичної мініатюри - теж на козацьку тематику. Гості та туристи надовго затримуються біля діарами, яка відтворює напад татар на замок. Йому було підвладне мистецтво діорамистики. Сергій Курінний міг ще довгі роки приносити задоволення своєю творчістю нам, шанувальникам його таланту. Але не судилося... Низько схиляємо голови перед людиною з козацькою душею та великим добрим серцем. Висловлюємо щирі співчуття родині Сергія Курінного. Світла пам'ять про нього назавжди залишиться у наших серцях.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також