У Дубенському районі вшанували військовика, який загинув у 21 рік

1839 0

Ми у соцмережах:

У Дубенському районі вшанували військовика, який загинув у 21 рік

У селі Птичі на фасаді місцевої школи встановили меморіальну дошку Миколі Гуменюку, що віддав життя за Україну під час бойових дій на сході.

Микола Гуменюк загинув у Новокатеринівці Донецької області у серпні 2014 року. На той час йому був лише 21 рік. Микола та його побратими потрапили під обстріл, в автомобіль влучив снаряд. Хлопцю відірвало ногу, за кілька годин він помер від втрати крові.

Миколу Гуменюка спершу поховали в Дніпрі як тимчасово невстановленого захисника України. Тільки минулого року після ексгумації тіла воїна перепоховали на кладовищі у рідному селі.

Сьогодні представники влади, школярі, вчителі, односельчани, вояки і матері загиблих захисників України були на відкритті меморіального знаку Миколі Гуменюку.­

– Ми не лише вшановуємо пам’ять про подвиг українського героя, ми прагнемо, щоб його приклад героїчного служіння Батьківщині був постійно на очах й у думках молодого покоління. Микола Гуменюк назавжди запам’ятається односельчанам, дубенчанам і всій країні як Герой, що віддав своє життя за мирне небо над нашими головами, – зазначив командир батальйону тероборони Віктор Філімоненко. 

За повідомленням відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Рівне).

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також