У Дубні біля храму УПЦ МП намалювали на авто літеру Z

8869 0

Ми у соцмережах:

У Дубні біля храму УПЦ МП намалювали на авто літеру Z

Сьогодні, 6 травня, на чотирьох автомобілях, припаркованих біля храму УПЦ МП, намалювали літеру “Z”. Про це журналістам ІА “Теза” повідомили очевидці події.

В Дубенському райвідділі поліції інформацію підтвердили. 

Зокрема, відомо, що подія трапилася сьогодні близько 10:40. Жінка, близький родич якої нещодавно загинув у війні з російськими окупантами, використовуючи балончик, намалювала літеру “Z” на 4 автомобілях, які були припарковані поблизу храму на вулиці Садовій. 

З власних джерел ІА “Теза ”стало відомо, що авто належать священникам (і можливо, прихожанам) УПЦ МП.

У поліції заявляють, що після з’ясування усіх обставин події дії дубенчанки будуть належним чином кваліфіковані та буде вирішуватись питання щодо притягнення її до відповідальності.

BBC News повідомляє: Існує кілька теорій щодо того, що насправді означає символ "Z". Вперше він привернув увагу в соцмережах після того, як на шляху до України помітили російські танки з таким символом.

Спочатку вважали, що "Z" - це насправді цифра "2" — 22 лютого (22.02.2022). Саме в цей день Росія ратифікувала угоду про "дружбу, співпрацю та взаємодопомогу" з самопроголошеними "ДНР" та "ЛНР".

Але зараз думають, що цей символ - це просто спосіб російських військових ідентифікувати власні сили.

На підконтрольному державі російському Першому каналі повідомили, що "Z" - це звичайне позначення на російському військовому обладнанні. 

Тепер літера Z стала символом війни Росії проти України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також