У Дубні підняли прапор США, а побратимом міста може стати Сакраменто

732 0

Ми у соцмережах:

У Дубні підняли прапор США, а побратимом міста може стати Сакраменто

Сьогодні, 24 березня, у Дубні на майдані Незалежності поряд зі стягом міста, України та Європейського Союзу замайорів прапор Сполучених Штатів Америки. Це символічний знак вдячності американському народу за допомогу і підтримку України у протистоянні російській військовій агресії.

Подія відбулася саме в цей день невипадково, адже сьогодні до Дубна завітали гості з далекої Америки - президент місії «Добрий самарянин» Володимир Федчук, уродженець м.Дубно, який уже понад тридцять років мешкає у Сполучених Штатах, але чиє серце завжди буде поруч з Батьківщиною, та старший пастир американської церкви Корнерстон Гері Ліз, для котрого поїздка в Україну стала дебютним виїздом за межі свого штату.

До візиту у Дубно закордонні гості в рамках своєї місії уже відвідали багато українських міст в різних областях, зокрема й на сході та півдні України, і були вражені насамперед єдністю українців, як військових, так і цивільних.

Під час зустрічі з міським головою Василем Антонюком обговорили можливості надання допомоги з протезуванням важкопораненим військовослужбовцям, а також перспективи розвитку подальшої співпраці.

Гості з Америки вручили очільнику Дубна Державний штандарт - прапор США, як майбутній намір започаткування побратимських відносин з містом Сакраменто, столицею штату  Каліфорнія.

- З перших днів війни Сполучені Штати Америки надають Україні потужну оборонну та фінансову підтримку, яка має колосальне значення для нашої держави. Сьогодні започатковано співпрацю Дубна з представниками американської благодійної місії щодо протезування наших воїнів. Ми пліч-о-пліч у боротьбі з російською ордою. І відсьогодні наші прапори також майорітимуть поруч на центральному майдані міста. Слава Україні! Велику перемогу ми здобудемо усі разом! - зазначає міський голова Василь Антонюк.

Гості міста спільно з місцевою владою покладанням квітів вшанували пам’ять усіх Борців за Волю та Незалежність України та Великого Пророка українського народу Тараса Шевченка, відвідали інсталяцію «Герої не вмирають», віддали шану полеглим воїнам-Героям, повідомляє Дубенська міська рада.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також