У Дубні покарали водія, який купив посвідчення в інтернеті

1578 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Дубенський міськрайонний суд оштрафував чоловіка, а підробку вилучили.

Цьогоріч 22 травня 2023 року мешканець Рівненщини побачив оголошення в інтернеті, де пропонували купити посвідчення водія. Цього продавця слідство не встановило. Така послуга коштувала 20 тисяч гривень за категорію В та С, повідомляє Суспільне. Чоловік надіслав у Viber невідомій особі перелік необхідних для цього документів, зокрема:

фотографії свого підпису, паспорта громадянина України виданих на своє ім`я; власну фотографію; адресу доставки такого посвідчення.

На ім'я обвинуваченого виготовили підроблене посвідчення водія від 22 травня, відправили через Нову пошту. Через поштове відділення чоловік переказав 20 тисяч гривень відправнику.

Патрульні 16 червня зупинили водія ВАЗ, коли він їхав у селі Варковичі Дубенського району. Він надав правоохоронцям підроблений документ. Водійські права не відповідали вимогам офіційного зразка — за розмірами сторін, способами друку та спеціальними елементами захисту.

Підозрюваному висунули обвинувачення у пособництві в підробленні посвідчення та у використанні підробленого документа. Дубенський міський суд визнав його винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу:

за частиною 5 статті 27, частиною 1 статті 358 Кримінального Кодексу України — 680 гривень;
за частиною 4 статті 358 Кримінального Кодексу України — 850 гривень.

Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим чоловік має сплатити один штраф, тобто 850 грн. Підроблене посвідчення водія вилучили та знищили.

Обвинувачений родом із села Глинськ Рівненського району, він раніше був судимий за співучасть у підробці документів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також