У Дубні затвердили нову дату відзначення Дня міста

1523 0

Ми у соцмережах:

У Дубні  затвердили нову дату відзначення Дня міста

Перенести День міста на 20 липня — за таку зміну проголосували депутати Дубенської міськради.

Коли відзначати День міста, визначалися 12 липня на сесії Дубенської міської ради. Депутати проголосували за те, щоб перенести цю дату з 2 серпня на 20 липня.

- Я розмовляв з владикою Іларіоном. Він просив підтримати ідею з перенесенням Дня міста на 20 липня,зазначив міський голова Дубна Василь Антонюк.

В проєкті рішення йшлося про те, щоб встановити дату Дня Дубна — 25 серпня.

- Пропозиція з 25 серпня була раціональною, щоб День прапора, День Незалежності і День міста були разом. Політичного підтексту тут не було, прокоментував на сесії депутат Артур Биць.

Прийшов на засідання і виступив перед депутатами благочинний Дубенського благочиння ПЦУ, протоієрей Василь Лозинський.

- Ми побачили в проєкті рішення, що планують День міста перенести на 25 серпня. Ми, звичайно, не могли це проігнорувати та звернулися до міського голови та депутатів, щоб перенесли цю дату на 20 липня, повідомив священник в коментарі Суспільному.

У 2016 році День міста перенесли з 25 серпня на 2 серпня, День святого пророка Іллі. Зі слів Василя Лозинського, тоді понад сім тисяч містян підписалися у зверненні про зміну дати:

- У нас древнє місто, історія пов'язана з цим святим, головний храм міста — Іллінський собор. Тоді міська влада прислухалася до людей — і перенесла на 2 серпня. Через календарну реформу багато днів та свят змістилося — і це нормальний процес, що і цю дату перенесли з другого серпня на 20 липня.

У зв'язку зі зміною дати, тепер у міській раді мають внести зміни до Статуту територіальної громади Дубна. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також