У Дубно повертаються військові авіатори: вже ремонтують аеродром, на якому востаннє сідали літаки 20 років тому

15210 0

Ми у соцмережах:

У Дубно повертаються військові авіатори: вже ремонтують аеродром, на якому востаннє сідали літаки 20 років тому

Ймовірно, влітку на аеродромі в Привільному, що неподалік Дубна, приземлятимуться військові літаки та вертольоти — злітні смуги та ангари тут уже ремонтують. А на території колишнього військового містечка у самому Дубні зведуть житло для військовослужбовців.

Днями в Дубні побував командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-полковник Сергій Дроздов. З міським головою Дубна Василем Антонюком обговорили варіанти приміщень для авіаційної комендатури, яка переїжджає з Луцька — в ній працюватимуть 130 осіб. Командувачу запропонували три варіанти приміщень, обраний з них ще мають погодити з вищим командуванням у Києві. За словами Василя Антонюка, кошти на ремонт приміщення під комендатуру виділятимуть з міського бюджету — це буде подарунок міста ЗСУ.

Під час зустрічі ми обговорювали розташування в Дубні авіаційного полку, — розповів п.Антонюк. — Наразі активно ремонтують злітну смугу і ангари на аеродромі, щоб була можливість приймати авіатехніку. Все це фінансує Міноборони, реалізовують проект НАТО. Планують завершити ремонт до літа. Окрім того, ми створюємо умови для комфортного життя військовослужбовцям. У Дубні на вулиці Грушевського, де колись розташовувався гарнізон, плануємо виділити півтора гектара землі під будівництво дитячого садка, басейну та житла для військовиків. Також міська рада має програму щодо сприяння військовим частинам.

Як ідеться в повідомленні прес-служби Повітряних сил ЗСУ, раніше у Дубні базувався полк бомбардувальників Су-24, який було розформовано ще двадцять років тому. Але завдяки присутності там військовиків вдалося зберегти інфраструктуру аеродрому. Втім, необхідно провести ще чимало ремонтно-відновлювальних робіт на аеродромі в Привільному — йдеться про злітно-посадкову смугу, стоянку, будівлі забезпечення, комунікації.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також