У двох районах Рівненщини зловили «чорних лісорубів»

1095 0

Ми у соцмережах:

У двох районах Рівненщини зловили «чорних лісорубів»

Два факти виявили та задокументували 10 травня у Рівненському та Вараському районах області. Відомості внесено до ЄРДР.

Близько 19:40 під час патрулювання працівники сектора реагування патрульної поліції Вараського РВП у лісі між селами Лозки та Чучеве біля самоскида САЗ виявили трьох жителів села Малий Жолудськ. Крім того, неподалік вантажівки виявлено вісім свіжозрізаних пеньків. Поруч із місцем незаконної порубки — колоди різного діаметра, загальним об'ємом близько 3,5 метрів кубічних.

Слідчо-оперативна група задокументувала кримінальне правопорушення, а деревину, автомобіль та бензопилу вилучили. Один із чоловіків пояснив, що заготовляв дрова для власних потреб, інші йому просто допомагали.

Близько 17-ї години працівники внутрішньої безпеки спільно з інспекторами з Острога у селі Верхів зупинили бус «Renault» під керуванням 60-річного жителя колишнього Здолбунівського району. В автомобілі виявили 9 колод: п'ять ясена та чотири клена. Документи, надані водієм, не відповідали наявній лісопродукції.

Поліцейські провели невідкладний обшук на одній із пилорам села Уїздці, куди, за попередньою інформацією, зловмисник і доставляв незаконну деревину. Там поліцейські виявили та вилучили ще 17 колод аналогічних дерев.

За фактами незаконної порубки лісу слідчі територіальних підрозділів внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України. У рамках кримінальних проваджень вирішується питання про накладення на вилучену лісопродукцію та транспортні засоби арешту, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також