У фермерів сьогодні свято

1000 0

Ми у соцмережах:

У фермерів сьогодні свято

19 червня в Україні відзначають День фермера. Це свято сьогодні для понад 380 господарств Рівненщини. Майже половина з них створена за останні три роки.

Фермерські господарства Рівненської області, переважно, спеціалізуються на виробництві овочів, зернових та зернобобових культур.

- Маючи в користуванні 36 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь, фермерські господарства забезпечують виробництво овочів на 27 відсотків, картоплі - на 18 відсотки, зернових і зернобобових на 8 відсотків до загального обсягу по сільськогосподарських підприємствах, - розповідає директорка департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

На сьогодні в області активно створюються і розвиваються сімейні фермерські господарства без статусу юридичної особи. Таких господарств на Рівненщині вже 42. Найбільше їх зареєстровано в Костопільській та Острозькій громадах Рівненського району.

- У рівненських фермерів є чому повчитись іншим. У непростий для держави час вони розвиваються та є гарантом соціальної стабільності, - зазначає начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. - В умовах військового стану саме фермерські господарства надають суттєву допомогу армії та переселенцям, створюють додаткові робочі місця, сприяють забезпеченню продовольчої безпеки держави.

Нагадаємо, указом президента України Володимира Зеленського від 18 червня 2020 року  установлено в Україні професійне свято «День Фермера», який відзначається 19 червня. Саме в цей день Верховною Радою України в 2003 році був прийнятий Закону України «Про фермерське господарство». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також