У Франції сталася пожежа в найбільшому готичному соборі святих Петра і Павла

807 0

Ми у соцмережах:

У Франції сталася пожежа в найбільшому готичному соборі святих Петра і Павла

Пожежа у кафедральному соборі святих Петра і Павла, який розташований в місті Нант, сталася вранці 18 липня. Очевидці помітили як над собором піднімається дим і викликали пожежників близько 7.40 за місцевим часом. Вогонь вдалося локалізувати тільки до 10 ранку.

Пожежа в соборі Святих Петра і Павла в Нанті одному з найбільших у Франції була ліквідована через дві з половиною години. Як повідомляють ЗМІ, будівля серйозно не постраждала. Полум'я знищило вітражі і великий старовинний орган.

На місці події працювали понад 60 пожежників.

Причину пожежі поки не встановили, але, за версією слідства, собор могли підпалити, оскільки виявили осередки загоряння відразу в трьох місцях. Офіційне розслідування можливої кримінальної причини пожежі вже почалося.

Кафедральний собор заклали в 1434 році, і будували його 457 років. Це одна з найбільших готичних церков Франції. А її шпиль всього на 6 метрів нижчий, ніж шпиль Нотр-Дам де Парі (Собору Паризької Богоматері).

У 1972 у соборі уже була пожежа тоді один з робітників, які проводили післявоєнну реставрацію будівлі, залишив увімкненим паяльник через це під дахом почалася сильна пожежа. Після цього храм було зачинено на три роки для ремонту.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також