У Генпрокуратурі заявляють про хабарництво одного з прокурорів Рівненщини

3234 0

Ми у соцмережах:

У Генпрокуратурі заявляють про хабарництво одного з прокурорів Рівненщини

На Рівненщині судитимуть заступника начальника одного з відділів прокуратури Рівненської області. Його підозрюють в отриманні хабара від поліцейського відносно якого відкрите кримінальне провадження. В якості хабара поліцейський вручив прокурору два ноутбуки. Останній також вимагав й грошей.

 Генеральною інспекцією Офісу Генерального прокурора скеровано до суду відповідний  обвинувальний акт за ч. 2 ст. 369-2 , ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець в липні 2020 року одержав від виконувача обов’язків начальника одного з відділень поліції ГУ Нацполіції в Рівненській області неправомірну вигоду у виді двох ноутбуків загальною вартістю майже 30 тис грн. За таку винагороду він обіцяв вплив на прийняття начальником одного з відділів прокуратури Рівненської області рішення щодо непритягнення цього поліцейського до кримінальної відповідальності.

Крім того, прокурор просив надавати йому неправомірну вигоду щомісячно за інформування про наявність матеріалів правоохоронних органів та кримінальних проваджень, в яких фігурує вказаний посадовець поліції.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Нацполіції України. Підтримання публічного обвинувачення забезпечуватиметься прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також