У Горинь запустили понад 100 тисяч рибин

3112 0

Ми у соцмережах:

У Горинь запустили понад 100 тисяч рибин

У селі Дорогобуж, що за два десятка кілометрів від Рівного у напрямку столиці, в річку Горинь спустили понад 750 кілограмів малька. Це зробили представники клубу підводного мисливства "Баракуда". Акції з зарибнення вони проводять щороку. Мета, кажуть, віддати природі те, що людина забирає.

- Цього разу зібрали 45 тисяч гривень, – розповів Суспільному співзасновник клубу Сергій Плюхін. Чоловік обурюється, що долучаються до цього щороку переважно підводні мисливці.

- Ми от звертались до рибалок у соцмережах, через групи, це бачили приблизно 10 тисяч рибалок. З них долучилось аж троє по кілька сотень гривень. Для нас це дивно і незрозуміло, бо якби кожен ну хоч по 5 гривень здав – це були б колосальні гроші. У нас з рибалками однакові обмеження на вилов – риба до 3 кілограмів. Але чомусь там не налаштовані повертати, хоча є далеко не бідні люди, – каже Сергій Плюхін.

На зібрані гроші у селі Івачкове Здолбунівського району клуб купив приблизно 130 тисяч особин однорічного малька.

Приблизно порівну вийшло коропа й амура, в середньому одна рибинка важить 50-60 грамів.

- Ми це робимо для того, щоб риба була присутня у водоймах. Якщо попередніми роками ми якось так виховані тільки брати з природи, то ми хочемо поламати цей стереотип. Все ж таки в природу треба більше повертати, ніж забирати, – додає Плюхін.

За словами підводного мисливця, таку акцію вони проводять раз на рік.

За кілька останніх років вони охопили ділянку Горині від села Олександрія Рівненського району і до траси на Київ.

- Це були Ремель, Козлин, Шубків, Воскодави і зараз – Дорогобуж. Ми три роки не плавали в Горині, бо була мутна вода. Це тільки от зараз тиждень – і все, більше ми плавати не будем, – каже співзасновник клубу.

Головний державний інспектор рибоохоронного патруля Юрій Мініч , який був під час зарибнення, зазначив, що амур, який спустили в річку, особливо корисний для Горині. Він поїдає рослинність, а відтак і сприятиме Горині в очищення від замулення.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також