У Гройсмана розподілили мільйони для Рівненщини

2744 1

Ми у соцмережах:

У Гройсмана розподілили мільйони для Рівненщини

Рекордну суму — 214 млн. грн. — отримає цього року Рівненська область з Державного фонду регіонального розвитку. 114 мільйонів області уже передбачено розпорядженням Кабміну, ще 100 мільйонів днями розподілив Мінрегіонбуд.

Розпорядження уряду з’яви­лося наприкінці травня, і у нього потрапили ті об’єкти, які було розпочато минулими роками, або ж ті, які вдасться завершити до кінця цього. Ті ж дев’ять, які тільки розпочнуть будувати у 2018-му, щойно затвердив Мінрегіонбуд. Гроші на них області перекажуть лише після розпорядження за підписом прем’єр-міністра.

Серед проектів, які першими отримають фінансування, — реконструкція очисних споруд у Березному (11 млн. грн.), школи у Степангороді Володимирецького району (10 млн. грн.), спального корпусу дитячого будинку-інтернату у Мирогощі Другій Дубенського району (2,6 млн. грн.), реконструкція школи у дитсадок у селі Залав’я Млинівського району (3 млн. грн.), будівництво спорткомплексу у Сарнах (10 млн. грн.), термореновація будівлі райлікарні у Зарічному (2,3 млн. грн.).

Також 2,6 млн. грн. уряд надав на впровадження нових технологій проведення ортопедо-травматологічних операцій в обласній дитячій лікарні, 4,3 млн. грн. — на реконструкцію гінекологічного відділення Острозької районної лікарні, 7,7 млн. грн. — на капітальний ремонт спального корпусу №3 обласного центру реабілітації людей з інвалідністю в Олександрії Рівненського району.

10 млн. виділили на добудову школи у Старому Селі Рокитнівсьокоо району, стільки ж — на будівництво дитсадка на 150 місць у селі Оржів Рівненського району, по 5 млн. — на реконструкцію будівлі ліцею у Дубровиці, дитсадка у Перебродах Дубровицького району та будівництво дитсадка у Новомильську Здолбунівського району.

Також 7,7 млн. грн. ДФРР буде вкладено у реконструкцію трибун та бігових доріжок стадіону «Колос» у Костополі й майже три мільйони гривень — у впровадження медичної інформаційної системи в обласній дитячій лікарні. Найбільша сума з уже виділеного для Рівненщини, 15 млн. грн., піде на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу у Дубровиці.

Серед дев’яти проектів, які лише затвердив Мінрегіонбуд, є спорткомплекс на вул. Макарова. На нього мають дати цього року 30 млн. грн. Ще 10 млн. грн. область отримає на будівництво школи у Цепцевичах Сарненського району, по стільки ж — на реконструкцію будівлі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на вулиці Чорновола у Рівному, реконструкцію школи у Жобрині Рівненського району, будівництво спортивного залу на вулиці Парковій у Здолбунові, а також на будівництво дитсадків на вулиці Семидубській у Дубні та на вулиці Хмельницького у Березному.

Окрім того, 5 млн. грн. передбачено на будівництво НВК у Борбині Млинівського району, 3,4 млн. грн. — на реконструкцію обласної бібліотеки на вулиці Короленка у Рівному, 2 млн. грн. — на ремонт басейну у школі №7 Дубна.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також