У Хомка і водій — мільйонер

5097 0

Ми у соцмережах:

У Хомка і водій — мільйонер

Усі ми вже звикли до того, що у наших непідкупних та чесних керівників завжди є підприємливі родичі, які встигають заробити чималі гроші, поки керівник цілодобово дбає про наш із вами добробут. У міського голови Рівного, окрім талановитих родичів, є ще й талановитий водій, який цього року викупив у «шефа» його недешевий автомобіль.

Хомко посвідчення

Володимир Хомко минулого тижня обміняв свої «права», видані у 1991 році, на посвідчення водія нового зразка.
Чи то у Володимира Хомка гроші закінчилися, чи у водія зайві завелися — невідомо. На практиці нічого не змінилося — водій як і раніше возить голову, але тепер вже, ймовірно, не лише на службовій «Тойоті», а й на уже «своєму» позашляховику. І якби не антикорупційне бюро, ніхто б ні про що не дізнався. Насправді все просто — Хомку тепер не треба вносити у декларацію дороге авто. Плюс, наш безкорисливий міський голова тепер може пояснити, звідки у нього додаткові 800 тисяч гривень — за продане авто. Запитаєте, звідки такі гроші у водія? А хіба він не може мати талановитих у бізнесі родичів? Усе почалося із протоколу про корупцію, який склали на Володимира Хомка столичні правоохоронці за те, що він невчасно повідомив про продаж свого позашляховика. Автомобіль «Hundai Santa Fe», 2013 року випуску, Хомко продав на початку січня водієві свого службового авто на прізвище Царук за 810 тисяч гривень. Згідно з законом міський голова Рівного після продажу майна вартістю більше 50 мінімальних зарплат мав не пізніше ніж за 10 днів письмово повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції та опублікувати на сайті електронних декларацій повідомлення про «суттєві зміни в майновому стані». Повідомлення про продаж авто Володимир Хомко опублікував лише 18 березня, вже після того, як департамент захисту економіки Нацполіції розпочав свою перевірку. У результаті на міського голову Рівного склали протокол про корупцію. Речниця департаменту Наталія Калиновська повідомила, що справу вже передано до суду. Протокол складено за частиною 2 статті 172 (6) Кодексу України про адміністративні правопорушення (несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані). Покарання згідно з цією статтею — штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн.). Слухати справу розпочнуть на початку квітня у Рівненському міському суді. Попри це, Володимир Хомко заперечує, що винен: — Порушень ні у продажу авто, ні у декларуванні немає. Кожні три-чотири роки я міняю автомобіль. Купив попередній за 42 тис. доларів, коли долар був по 6 грн., а продав тепер за 30 тисяч, тобто за реальну ціну. Було, до речі, багато клієнтів купити. Зміни у декларацію я вніс на другий день, як отримав кошти. Маю всі відповідні документи. Я не порушив законодавство.
Дмитро Царук
Дмитро Царук
Серед багатьох претендентів на авто міський голова обрав чомусь саме свого багаторічного водія Віктора Царука, прізвище якого раніше звучало у пресі через премії розміром 115% особового окладу. Звідки у працівника державної установи, який офіційно підприємцем не був, стільки грошей — ми можемо лише здогадуватися. Позашляховик — не єдина дорога покупка Царука за останні кілька років. 2013 року він придбав квартиру площею 67 кв. м навпроти міськвиконкому — у новозбудованій висотці на вулиці Квітки-Основ'яненка, 8-Б. Віднедавна він там не лише мешканець, а й голова ОСББ «Квітка». Нагадаємо, що висотку будували зі скандалом. Свого часу земельну ділянку виділили СБУ, а в результаті остання отримала тільки три квартири у збудованій восьмиповерхівці. У міськраді подейкують, що позашляховик пан Царук придбав нібито не для себе, а для своїх родичів і за їхні ж гроші. Що за родичі — невідомо. Проте варто відзначити, що Дмитро Царук, син Віктора Царука, працюючи на комунальному підприємстві міськради «Рівнетранспорт», також очолив ОСББ — «Квіткове Рівне» на вулиці Пластовій, 34 (колишня Остафова).
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також