У храмах на Рівненщині зібрали кошти для онкохворої дівчинки

805 0

Ми у соцмережах:

У храмах на Рівненщині зібрали кошти для онкохворої дівчинки

З проханням допомогти 3-річній пацієнтці дитячої онкогематології волонтери зверталися до представників різних конфесій.

 Як повідомляє «Рівне. Голос церкви», у Рівненській єпархії УПЦ (МП) одразу відгукнулися.

У перший день Великого посту волонтер Роман Молчанов передав для трирічної Аліни Галій, яка бореться з онкологічним захворюванням, 30 тисяч гривень, зібраних для неї вірянами.

«Про маленьку Аліну я пишу вже місяць на своїй особистій сторінці у Facebook, прошу про допомогу, – зазначив Роман Молчанов, волонтер і організатор ГО «Айболить та його друзі». – Ситуація непроста, гроші потрібні на препарат вартістю в декілька сотень тисяч гривень».

Він розповів, що за цей час на заклик про допомогу відгукнулося дуже багато хороших людей, а ось священики різних конфесій не надто поспішали долучатися до благодійності.
«Я реально ходив до всіх представників конфесій Рівного і в приватному порядку просив оголосити збір, всі проігнорували, відгукнулася УПЦ, і я, від імені дитини, дуже вдячний», – додав волонтер.

Зібрані для Аліни гроші Роман Молчанов передав через вікно лікарні. А вже в телефонній розмові дізнався, що частину благодійних коштів дівчинка вирішила передати сусіду по палаті – Олегу Сильвеструку, якому вкрай необхідні кровоспинні препарати вартістю 15 тисяч гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також