У Києві прощаються з Леонідом Кравчуком

940 0

Ми у соцмережах:

У Києві прощаються з Леонідом Кравчуком

У Києві прощаються з першим президентом незалежної України Леонідом Кравчуком, уродженцем Рівненщини.

"Українська правда" повідомляє, що церемонія прощання проходить в Українському домі, розташованому на Європейській площі у центрі столиці.

На центральному вході тіло першого президента України зустрічали міський голова  Києва Віталій Кличко, міністр культури Олександр Ткаченко, Олександр Мороз та брати Григорій та Ігор Суркіси. 

88-річний Леонід Кравчук помер у Мюнхені (Німеччина), де був на лікуванні.

Леонід Кравчук – перший президент незалежної України, останній голова Верховної Ради УРСР та голова Верховної Ради України. Він – Герой України, кавалер ордена Свободи, повний кавалер ордена князя Ярослава Мудрого.

Президент Володимир Зеленський висловив свою скорботу через смерть першого президента України Леоніда Кравчука і перелічив, за що його пам’ятимуть близькі, політичні соратники й громадяни України.

- Він був не просто політиком і навіть не просто історичною постаттю. Він був тією людиною, яка вміла знайти мудрі слова і сказати їх так, щоб почули всі українці. Особливо це важливо у важкі, кризові моменти, коли від мудрості однієї людини може залежати майбутнє цілої країни.

Леонід Макарович проявив саме таку свою мудрість наприкінці 1980-х років, коли поставав український рух. Він блискуче пройшов 1991-й рік, і зараз може виглядати нібито тоді йому було просто. І що би не було потім, Леонід Кравчук завжди залишався з Україною.

Можливо, саме завдяки своїй мудрості, він був по-особливому веселим, завжди цінував життя, кожну його хвилину. Але й завжди знаходив далеко не одну хвилину, щоб допомогти розібратися і щоб дати пораду. І зокрема за це я йому особисто вдячний.

Він дитиною пережив Другу світову війну, пережив окупацію. Леонід Макарович знав, чого коштує свобода. І всім серцем хотів для України миру.

Я впевнений: ми це реалізуємо, досягнемо нашої Перемоги і нашого миру! Вічна шана і пам’ять першому президенту Незалежної України!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також