У кількох районах Рівненщини зростає дитяча злочинність

1015 0

Ми у соцмережах:

У кількох районах Рівненщини зростає дитяча злочинність

Цьогоріч за підсумками 5 місяців сталося зростання дитячої злочинності у Млинівському, Дубровицькому, Сарненському та Радивилівському районах.

На Рівненщині спостерігається тенденція до зниження дитячої злочинності. Цьогоріч цей показник, у порівнянні із минулим роком, знизився на 8,3%, а кількість неповнолітніх, які вчинили злочини, зменшилась на 19,1% .  Про це йшлося на нараді в прокуратурі Рівненської області, яку провели керівники правоохоронних органів та органів виконавчої влади , щоб обговорити стан дитячої злочинності та механізми її протидії.

За словами першого заступника прокурора області Ігоря Ольшанецького, підґрунтям для підліткової девіантної поведінки залишається недостатня роз`яснювальна превентивна робота у їх сім`ях, насамперед у тих, які перебувають у складних життєвих обставинах. На обліку служб у справах дітей, перебуває 438 дітей, з них 50 – через вчинення стосовно них фізичного, психологічного та сексуального насильства насильства.

У цьому році зареєстровано 10 кримінальних проваджень за ознаками зґвалтування та розбещення, вчинені щодо малолітніх та неповнолітніх осіб. При цьому більшість із цих злочинів були вчинені особами, які спільно проживали разом з потерпілими та заміняли їм батьків.

«Наше завдання – забезпечити захист дітей від насильства та мінімізувати негативний вплив на їх майбутнє. Тому в області необхідно активізувати роботу усіх уповноважених органів для своєчасного виявлення та припинення жорстокого поводження з ними» – зазначив під час наради перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Він додав, що, відповідно до Конституції України та законів України, охорона дитинства в державі є стратегічним загальнонаціональним пріоритетом, що має важливе значення для забезпечення національної безпеки України, повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також