У Китаї хочуть обмежити перебування дітей у смартфоні до двох годин на день

495 0

Ми у соцмережах:

У Китаї хочуть обмежити перебування дітей у смартфоні до двох годин на день

Китайський регулятор кіберпростору хоче обмежити час перебування дітей віком до 18 років у смартфоні до двох годин на день.

Адміністрація кіберпростору Китаю (CAC) заявила, що хоче, щоб провайдери смарт-пристроїв запровадили так звані програми "неповнолітніх", які забороняють користувачам до 18 років доступ до інтернету на мобільних пристроях з 22:00 до 6:00 ранку, повідомляє Reuters, який цитує Суспільне. Новини.

Запропоновані реформи також передбачають, щоб провайдери встановили часові обмеження, зазначили в CAC. Користувачам у віці від 16 до 18 років планується дозволити перебувати у смартфоні дві години на день, дітям у віці від восьми до 16 років — одну годину, а дітям до восьми років — лише вісім хвилин. Водночас у CAC заявили, що постачальники послуг повинні також дозволяти батькам відмовлятися від часових обмежень для своїх дітей.

Відповідний проєкт відкритий для громадського обговорення до 2 вересня.

Як відзначає Reuters, такі пропозиції не сподобалися інвесторам. Акції китайських технологічних компаній в основному впали на торгах у Гонконзі після того, як CAC опублікувала свій проєкт.

Юрист шанхайської юридичної фірми Shenlun Ся Хайлун сказав, що ці правила стануть головним болем для інтернет-компаній.

- Багато зусиль і додаткових витрат знадобиться для того, щоб належним чином впровадити ці нові регуляторні вимоги. І ризик їх недотримання також буде дуже високим. Тому я вважаю, що багато інтернет-компаній можуть розглянути можливість прямої заборони неповнолітнім користуватися їхніми послугами,сказав він.

Останніми роками влада Китаю дедалі більше занепокоєна короткозорістю та інтернет-залежністю серед молоді. У 2021 році уряд запровадив комендантську годину для гравців у відеоігри віком до 18 років. Це завдало величезного удару по ігровим гігантам, таким як Tencent, пише Reuters.

Платформи для обміну відео, такі як Bilibili, Kuaishou та ByteDance, з 2019 року пропонують "підліткові режими", які обмежують доступ користувачів до контенту та тривалість його використання. У TikTok-подібний додаток Douyin від ByteDance забороняє підліткам користуватися ним більше 40 хвилин. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також