У кого зуб на рівненського нардепа часів Януковича?

2891 0

Ми у соцмережах:

У кого зуб на рівненського нардепа часів Януковича?

На розкриття злочину щодо підпалу автомобіля колишнього нардепа-регіонала і екс-ректора НУГП Миколи Сороки слідчим знадобився рік. Оскільки займання відбулося вночі у дворі будинку на вулиці Дачній, 48, де мешкає п. Сорока, то й ніяких свідків не було. Публічно й сам Сорока нікого не звинувачував.

Кажуть, що в цій справі правоохоронці покладалися на показання самого потерпілого. Мовляв, він дуже швидко розповів слідчим, кому останнім часом міг перейти дорогу. Взявши до уваги цю інформацію, правоохоронці шукали докази усіма можливими шляхами. І знайшли. Один із тих, за ким стежили, у своїх телефонних розмовах наговорив зайвого. Одразу було проведено обшук за місцем його проживання.Під час обшуку палій зізнався у скоєному.

Ним виявився 24-річний мешканець Здолбунівського району. Йому інкримінують «умисне пошкодження майна в особливо великих розмірах». За це підозрюваний може провести за ґратами від 3 до 10 років. Нагадаємо, що вартість автомобіля «Mercedes-Benz G500», який зазнав пошкоджень через коктейль Молотова, — близько 7 мільйонів гривень.

Знавці кажуть, що цей хлопець лише виконавець, якому пообіцяли гроші за скоєне. Справжньою ж причиною підпалу могли стати бізнес-інтереси. Ниточки цієї справи можуть привести до приміщення, в якому раніше функціонував МРЕВ. Тепер там діє фірма «СТОА-АВТОТОРГСЕРВІСУ», власником якої є екс-нардеп. Однак чи викаже на суді палій справжнього замовника злочину — невідомо. Попередній розгляд справи мав відбутися у вівторок, 30 січня. Однак засідання перенесли.


Володимир Самардак, керівник Рівненської міської прокуратури:
 
— Мотиви скоєного зараз невідомі. Надіюсь, все з’ясується під час судового розгляду. Аби знайти зловмисника, слідчі безперервно працювали півроку, шукали речові докази. Підозрюваний визнав, що за допомогою займистої суміші здійснив підпал. Зараз він співпрацює зі слідством. Маємо надію, що ця справа стане початком для розкриття інших схожих злочинів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також