У колонію не потрапить: директор спецкар'єру розкаявся у суді за те, що незаконно видобував на Рівненщині базальт

714 0

Ми у соцмережах:

У колонію не потрапить: директор спецкар'єру розкаявся у суді за те, що незаконно видобував на Рівненщині базальт

Костопільський районний суд виніс вирок директору Берестовецького спецкар’єру Миколі Фіні, який організував незаконний видобуток і продаж базальту. Загальну суму збитків від дій посадовця оцінюють орієнтовно у понад 800 тис. грн.

У період із 20 травня по 19 серпня 2021 року директор акціонерного товариства «Берестовецький спецкар’єр» Микола Фіна, який не мав спеціального дозволу на користування надрами, організував видобуток з родовища 10 155 куб.м. каміння базальту, повідомляє Zaxid.net.

«Незаконно видобуті корисні копалини загальнодержавного значення обвинувачений реалізував суб’єктам господарювання та фізичним особам за гроші», – йдеться у судовій справі.

Аби легалізувати 831 533 грн доходу від незаконної діяльності, директор підприємства перевів гроші на свій банківський рахунок. Згодом частину суми він надіслав іншим юридичним особам, а 473 тис. грн зняв готівкою та використав на власний розсуд.

Під час судового засідання Микола Фіна свою вину визнав і розкаявся.

27 травня суддя Лілія Грипіч з Костопільського райсуду визнала директора Берестовецького спецкар’єру винним у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення, вчиненому за попередньою змовою, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та призначила 4 роки ув’язнення з позбавленням права обіймати посаду вподовж року та з конфіскацією всього майна. Втім, звільнила посадовця від основного покарання й призначила рік іспитового терміну. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Додамо, що Берестовецький спецкар’єр розташований за 42 км від Рівного на території Головинської сільської ради. Там видобувають пісок, гравій, глину і каолін.

Читайте також: З Костопільщини базальт продавали вантажівками на «чорному ринку» (ФОТО)

Підприємця з Костопільщини покарають за видобування базальту


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також