У коронавірусу немає відпустки

840 0

Ми у соцмережах:

У коронавірусу немає відпустки

В Євросоюзі закликають не скорочувати тривалість карантину

 

Глава Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC) Андреа Аммон закликала уряди країн ЄС не скорочувати 14-денний карантин для людей, які хворіють на коронавірус.

За словами Аммон, рівень поширення інфекції в Європі наближається до показників березня, коли спалах був найбільшим.

«Вірус не спав усе літо. Він не пішов у відпустку. Ми майже повернулися до цифр, які бачили в березні», - сказала Аммон.

Згідно з даними ECDC, у березні в Європі число випадків інфекції почало зростати, досягнувши до кінця місяця приблизно 40 на 100 000 осіб, а до кінця квітня - до 70 на 100 000 осіб.

В Європі цього тижня було 46 випадків на 100 000 осіб.

За словами Андреа Аммон, нинішнє зростання кількості випадків частково пов'язане зі збільшенням числа обстежень.

У 3-4% випадків прояви інфекції виникають тільки через 14 днів, що на сьогодні є стандартною тривалістю карантину.

Коливання кількості випадків коронавірусу триватимуть до тих пір, додала Аммон, поки не буде вакцини, і ступінь поточного зростання залежатиме від "швидкості й ретельності" контрзаходів.

Як зазначила Андреа Аммон, повторне відкриття шкіл у вересні не обов'язково пов'язане з підвищеним ризиком передачі інфекції, оскільки в країнах Європи, які вже відкрили їх навесні, не спостерігалося сплесків захворюваності.

 "Закриття шкіл має бути справді останнім заходом, який ви вживаєте", - сказала вона депутатам Європарламенту і додала, що вкрай важливо запровадити кілька ключових заходів безпеки, включаючи соціальне дистанціювання та часте миття рук.



ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також