УКоростені Житомирської області відбувся Другий міжнародний фестиваль дерунів. У рамках фестивалю демонстрували різноманітні страви з картоплі, діяла школа дерунярства, і кожен бажаючий за символічну ціну міг спробувати свіжі деруни і отримати диплом про закінчення Коростенської школи дерунярства.
УКоростені Житомирської області відбувся Другий міжнародний фестиваль дерунів. У рамках фестивалю демонстрували різноманітні страви з картоплі, діяла школа дерунярства, і кожен бажаючий за символічну ціну міг спробувати свіжі деруни і отримати диплом про закінчення Коростенської школи дерунярства. Родзинкою фестивалю стало відкриття В.Литвином разом з міським головою Коростеня Володимиром Москаленком пам`ятника дерунові — на постаменті постала макітра з дерунами. «Деруни можуть готувати лише добрі люди, які живуть на Житомирщині, в Коростені і взагалі в Україні, — зазначив Литвин. — Коли я буваю вдома, у батьків, там завжди готують деруни, а деруни у виконанні моєї мами — найсмачніші у світі».