У Корці судили донеччанина, який купив бурштин у бабусі

1167 0

Ми у соцмережах:

У Корці судили донеччанина, який купив бурштин у бабусі

Торік влітку чоловік ремонтував годинники на базарі у місті Корець, а також купував там старі речі у місцевих. До нього підійшла незнайома бабуся та дала йому якісь камінці. Він їх роздивився і зрозумів, що це був бурштин. За камінці дав бабусі триста гривень... на молоко.

Через три дні ці камінці у чоловіка знайшли та вилучили на ринку працівники поліції. Звідки вони овідались про бурштин, залишається тільки здогадуватись. Маса вилучено у донеччанина бурштину становила 100,014 г, а це за ринковою вартістю - 292,27 грн

Корецький райсуд ухвалив визнати донеччанина винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 240-1 Кримінального Кодексу України (тобто у незаконному придбанні та зберіганні бурштину) та призначити йому покарання - штраф у розмірі три тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що в сумі складає п`ятдесят одну тисячу гривень. З засудженого на користь держави стягнуть витрати, понесені на залучення експерта, а це - ще 1510 грн. 24 коп. Бурштин вилучили в дохід держави. Показання обвинуваченого, в частині того, що він не знав про походження та дорогоцінність придбаного ним каміння, суд вважає їх не спроможними, які спрямовані на уникнення відповідальності за вчинене. Обвинувачений, придбаваючи бурштин, мав би перевірити законність його походження. У суді він свою провину у вчиненому злочині не визнав .


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також