У костопільській лікарні нарешті з`явиться тепла вода

387 0

Ми у соцмережах:

У костопільській лікарні нарешті з`явиться тепла вода

У Костопільській багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування готуються до встановлення теплового насоса на гарячу воду.

Після призначення нового керівниці лікарні там розпочато капітальний ремонт системи гарячого водопостачання корпусу №1 із встановленням теплового насоса. Профінансує роботи Костопільська міська рада спільно із Посольством Федеративної Республіки Німеччина. А лікарня власним коштом облаштує приміщення для розміщення системи, повідомляє Костопільська міська рада.

- Зараз гарячого водопостачання недостатньо, маємо невелику кількість бойлерів. Тому, реалізація проєкту дозволить створити надійну систему, яка забезпечуватиме стабільне гаряче водопостачання без перебоїв, зменшити споживання електричної енергії, що використовується на потреби гарячого водопостачання шляхом застосування джерел відновлювальної енергії, - розповідає директорка БЛІЛ Наталія Кондратюк. - Ми дякуємо громадській організації «Екоклуб» за суттєву допомогу у реалізації проєкту, оскільки вона має значний досвід у розвитку, проектуванні, будівництві та експлуатації об’єктів з відновлювальних джерел енергії, у тому числі для потреб місцевих громад у різних регіонах України, має професійну команду, сталі комерційні зв’язки і здатне організувати будівництво і введення в експлуатацію таких об’єктів. 

- Теплові насоси - передові рішення у сфері гарячого водопостачання і ми щиро сподіваємося на суттєве збільшення кількості таких проєктів. Тепловий насос у Костопільській БЛІЛ має бути таким об'єктом, на який будуть рівнятися не лише усі громади Рівненщини, але і громади України. Маю надію, що цей проєкт буде прикладом, який змусить громади захоплюватися, а вже через кілька років ми матимемо безліч таких проєктів, - каже експерт з енергоефективності ГО «Екоклуб» Дмитро Сакалюк.

Основна мета проєкту - забезпечити належні умови перебування в закладі пацієнтів, персоналу та відвідувачів, а також дотримання санітарно-гігієнічних норм шляхом надання максимального доступу до гарячої води. Зазначимо, що нещодавно виконком затвердив проектно-кошторисну документацію на ці роботи. Кінцевий термін виконання - серпень 2024.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також