У Костопільській міськраді отримали чималі премії за березень

11087 0

Ми у соцмережах:

Сергій Ткачук, Давид Дідух

Усі посадовці Костопільської міської ради отримали високі премії за свою роботу упродовж березня, але дехто вже відмовився скористатись у війну цими грошима.

Про премії та надбавки міському голові Костополя та його заступникам повідомив у фейсбук-спільноті "Наш Костопіль"  екссекретар Костопільської міськради Давид Дідух, який сам за них...  раніше проголосував: 

- Мене як екс-секретаря цікавить саме ця посадова особа, тому мова піде про чинного секретаря Костопільської міської ради Ткачука Сергія Михайловича.  Ще у перший день війни сесією міськради (рішення №653 від 24.03.2022) закріплено сталу надбавку за виконання особливо важкої роботи у розмірі 50 відсотків посадового окладу. Закцентую увагу на тому, що оклад секретаря становить 12000 гривень, а із сталою надбавкою це 18000 гривень. Окрім того, секретар отримує премію у розмірі 100% до окладу, та різні надбавки за ранги і вислуги років, що в сумі за місяць дорівнює 27226,11 гривень. Чи доцільно у час війни отримувати такі кошти із нашого місцевого? Коли більша половина наших співгромадян лишились без роботи, а дехто й без домівок і коли громадяни віддають останнє на нашу священну боротьбу із ворогом? 

Він опублікував розміри премій та надбавок, які отримають міський голова Ксотополі Євгеній Денисюк та його заступники.

Відповідь секретаря Костопільської міської Ради Сергія Ткачука його попереднику Давиду Дідуху не забарилась. Він пояснив, що питання преміювання чиновників міської ради піднімалося ще до початку війни.

- Про те, що вважаю неприйнятним виділення коштів на преміювання керівного складу Костопільськоі міської ради, я заявив ще 22 лютого 2022 року, на засіданні бюджетної комісії та запропонував скерувати ці кошти на потреби бійців територіальної оборони громади.  Питання щодо преміювання голови та секретаря ради було винесене на голосування на засіданні сесії 24 лютого. Депутати фракції ВО «Батьківщина», яку я очолюю, не голосували за прийняття такого рішення на відміну від фракції «борця за справедливість» Д. Дідуха. Нараховані мені, без моєї згоди, кошти за березень я перерахував на потреби Збройних Сил України. 

Написав заяву на ім’я голови міської ради про відмову від подальшого щомісячного преміювання. Не доцільним вважаю у воєнний час займатися піаром, проте депутати від нашої фракції максимально залучені до допомоги армії, територіальній обороні, вимушеним переселенцям. Зокрема, придбали і передали для потреб військової частини автомобіль «Мерседес», фінансово долучилися до придбання автомобіля для військових від міської ради та ін.

Раджу місцевим політичним «лідерам» не посади ділити під час війни чи піаритися на гуманітарці, переданій з-за кордону небайдужими людьми, а відповідально ставитися до власних голосувань та працювати на благо громади та України.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також