У Костополі багатьом доведеться затягнути паски

8431 0

Ми у соцмережах:

У Костополі багатьом доведеться затягнути паски

Бюджет Костопільської громади сформували з урахуванням її мінімальних потреб на початок 2024 року. Основний фінансовий документ вдалося збалансувати так, аби витрати не перевищувати суму прогнозованих доходів, але це – бюджет виживання.

Тим, хто працює в бюджетних установах, доведеться затягнути паски і особливих поліпшень в наступному році не очікувати. Декого скоротять, повідомляє у Фейсбуці Костопільщина 21 століття.

Жодних капітальних видатків в бюджеті-2024 не передбачено, за винятком 3,2 млн грн, сплатою яких буде закрито програму придбання міських автобусів. Не передбачено в бюджеті фінансової підтримки культурних, спортивних та громадських організацій, які раніше одержувати фінансування.

Натомість передбачене фінансування програми підтримки діяльності ГО «Родин Героїв Костопільщини «Ангели на щиті»» майже на 500 тис. грн. У цю суму входять також власні кошти організації та внески сільських бюджетів. Найбільша затверджена соціальна програма з бюджетом 3,85 млн гривень спрямована на підтримку учасників АТО\ООС, захисників, захисниць та членів їхніх сімей.

Резервний фонд затверджено у сумі 3 млн грн, які будуть розподілені у лютому, найімовірніше, для потреб ЗСУ.

Видатки на енергоносії у бюджетних установах затвердили на рівні цього року, але вже очевидно, що вони будуть більші, бо комунальні послуги неухильно дорожчають.

Заробітна плата бюджетників зросте лише за рахунок зростання мінімальної, на більше розраховувати в 2024 році не доведеться. І якщо для вчителів сума розрахована і в бюджеті передбачена, то для непедагогічних працівників усе виглядає гірше. Зарплатний фонд недостатній, тому доведеться оптимізувати штати.

На преміювання у наступному році також розраховувати не варто. Якщо і вийде премія, то невелика, на більше грошей в бюджеті нема. Відтак міськраді, можливо, доведеться знову переглянути перелік своїх управлінь та відділів і реорганізувати відділ культури та центр культурних послуг. А може, й кількість заступників зменшити. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також