У Костополі назвуть вулицю ім`ям воїна, який загинув на Херсонщині

5073 0

Ми у соцмережах:

У Костополі назвуть вулицю ім`ям воїна, який загинув на Херсонщині

Тож вулиця Студентська відтепер стане вулицею Олега Пруцкова.

Таке рішення прийняла міська рада Костополя.

Олег Пруцков народився 8 лютого 1998 року у Костополі, навчався у Львівському політехнічному університеті. Вирішив, що хоче служити за контрактом у ЗСУ і з 2016 року став стрільцем в батальйоні охорони у Рівному.

 - З 2016 року по 2017 рік перебував в АТО. По поверненню розпочав навчання в Академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного в м.Львів. У 2021 році перейшов у в/ч А1556, в 128 гірсько-штурмову бригаду - на посаду заступника командира протитанкової батареї з морально-психологічного забезпечення.

24 лютого 2022 року весь особовий склад військової частини вже проводив розгрузку ешелону під обстрілами в місті Запоріжжя.  29 серпня минулого року життя старшого лейтенанта Олега Пруцкова (позивний "Парус") обірвалось під час боїв на Херсонщині:

 - 23 серпня Олег Пруцков очолив зведену штурмову групу для виконання бойового завдання, де основною метою було введення противника в оману, шляхом імітації початку Херсонського наступу, щоб тим часом ЗСУ могли почати звільняти Харківську область. Маневруючими діями Олег зі своєю групою стягнув і відволік на себе всю основну міць противника. «Наступ» тривав, бій був дуже запеклий, так як кількість противника була значно більшою. Старший лейтенант Пурцков відвів свій особовий склад, а сам прийняв бій під населеним пунктом Миролюбівка Херсонської області. Він отримав пряме осколкове поранення несумісне з життям..

Пруцков Олег Олександрович – єдиний син у батьків, був четвертим поколінням військових у родині, - додають в міській раді Костополя.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також