У Костополі отруїли дворових собак: підозрюють місцевих жителів

1148 0

Ми у соцмережах:

У Костополі отруїли дворових собак: підозрюють місцевих жителів

У Костополі зафіксували отруєння безпритульних собак.

Як Суспільному повідомила зоозахисниця Наталія Валько, спершу в одному з дворів багатоповерхівки місцеві побачили собаку, який бився у судомах, а згодом помер. Потім того ж дня виявили ще два факти можливого отруєння тварин у цьому ж дворі.

Загалом там жили три безпритульні чоторилапі: наймолодша Ліза, яка вижила, і дві старші — Бой та Муха.

Костопільчанин Віталій Крочак розповів, що 6 травня до нього прибігля діти і сказали, що Бою погано:

"Я підбіг і побачив, що собака б'ється в конвульсіях, залив у нього два літри води, але собака "не витягнула". Вона недалеко тут похована. Прийшов додому, помив руки, забігають — там вже другій собаці зле, Муха її звати. Муху вдалося завезти до ветлікарні, її капали, її витягнули, але 11 травня у неї інсульт, є заключення ветлікаря. Ну і третю собаку знайшли біля цвинтаря".

Фото: Суспільне Рівне

Муху намагався врятувати ветлікар Микола Кичан. Медик каже, що згідно з симптомами, ймовірно, собак отруїли тубазидом (препарат, який використовують при лікуванні туберкульозу). Для людей він не шкідливий, але для собак може бути смертельним.

За словами ветеринара, у таких випадках вдається врятувати лише одного собаку з п'яти.

"Стається набряк головного мозку, тварину починає судомити, вона у припадках бігає. Антидотом цього є вітамін В. Якщо вчасно звернутися у клініку і дати протиотруту, то тварина може видужати, а якщо упустити цей час — вона помирає", — пояснив ветеринар.

Про факт жорстокого поводження з тваринами Віталій Крочак повідомив у поліцію. Він та частина його сусідів вважають, що собак отруїв хтось з місцевих. Адже те, що песики жили у дворі, подобалося не всім.

"Якби за руку зловив — назвали б прізвища і вже давно були б заяви у поліцію, все було б вирішене і не було б такого розголосу. Найстрашніше, що ці події відбуваються протягом багатьох років, тільки раніше це було по одній собаці, а тепер за раз три", — зазначила місцева мешканка Ольга Вірчик.

Як повідомила речниця Нацполіції області Марія Юстицька, заяву про факт отруєння собаки зареєстрували. Проте кримінальне провадження поки не відкривали — слідчі чекають експертного підтвердження, що його насправді отруїли.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також