У Костополі поховали воїна, який два роки захищав країну від рашистів і зненацька помер

4952 0

Ми у соцмережах:

У Костополі поховали воїна, який два роки захищав країну від рашистів і зненацька помер

Солдата поховали без прощання з містянами, бо більшість не знала про те, що він повернувся додому з війни "на щиті". Чиновники назвали причину дивну смерті - «навмисне самоушкодження».

Костопільський ліцей N6 сьогодні повідомив:

Невблаганна смерть забрала життя ще одного нашого випускника. Павло Назарчук добровільно долучився в ЗСУ в 2022 році. Двічі поранений, отримав контузію. Має державну нагороду. Співчуваємо рідним і близьким. Пам'ять про Павла залишиться в наших серцях. 

А ось Костопільська міська рада напередодні  жодним словом не обмовилась про те, що у місто привезуть тіло воїна. В.о. міського голови Давид Дідух сьогодні повідомив, чому так сталося:

-  Міська рада не вирішує, чи ховати воїна із почестями. Такі рішення приймає військова частина, в якій служив воїн. Під час оприлюднення інформації та організації поховань військових, міська рада керується лише офіційними документами та нормативно-правовими актами Міністерства оборони України. Організувати загальноміське прощання у випадку, якщо в сповіщенні про загибель вказано «навмисне самоушкодження» не маємо права. Це не рішення міської ради щодо конкретного випадку, а загальноукраїнська практика. На жаль, такі реалії. Шаную та поважаю усіх воїнів, які зі щирим бажанням пішли захищати Україну. Співчуваю кожній родині, де трапилося горе.

А після шквалу обурливих коментарів містян в соцмережах,  пізніше на сайті Костопільської міськради з'явилась інформація про поховання воїна зі світлинами. Не спромоглися навіть повідомити, на яких напрямках Павло воював, де був поранений та яку державну нагороду отримав.  

- Висловлюємо щирі співчуття родині та всім, хто знав Павла Назарчука. Старший солдат Назарчук Павло Володимирович помер 8 вересня на Сумщині. Найближчі люди, друзі, знайомі та представники влади прощалися із Павлом в його рідній домівці та на кладовищі "Нове", - йдеться у небагатослівному повідомленні Костопільської міської ради. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також