У Костополі штрафуватимуть за оголошення та рекламу на електроопорах

215 0

Ми у соцмережах:

У Костополі штрафуватимуть за оголошення та рекламу на електроопорах

Кожен з нас повинен турбуватися про чистоту та благоустрій нашого міста, адже впорядковані вулиці, площі та парки віддзеркалюють моральне обличчя громади й кожного її мешканця. На жаль, не всі свідомо ставляться до цієї проблеми, дозволяючи порушувати правила благоустрою.

У місті можна побачити випадки розміщення друкованої реклами у не встановлених для цього місцях. На порушників правил благоустрою Костопільської громади, які розклеюють оголошення на електроопорах, зупинках громадського транспорту, на стінах будинків тощо, відділ інспекції з благоустрою складає протоколи на притягнення до відповідальності.

Оштрафували на максимальну суму особу, яка розклеїла по всьому місту оголошення про надання допомоги людям із залежністю.

З’ясувалося, що цей громадянин мешкає у Рівному, тож протокол, згідно з правилами, надіслали за місцем реєстрації порушника. Адміністративна комісія при виконавчому комітеті Рівненської міської ради розглянула протокол й постановила оштрафувати порушника.

Був складений протокол за несанкціоноване розклеювання реклами концерту співачки, яка навесні приїздила з виступом у наше місто. Протокол надіслано за місцем реєстрації члена команди співачки, відповідального за оголошення.

Ще один розклеювач комерційних оголошень після зауваження працівника відділу інспекції з благоустрою - самостійно їх зняв. У такому випадку, протокол про порушення не складають.

- Згідно з правилами благоустрою Костопільської громади, на розміщення будь-якої зовнішньої реклами потрібно отримати дозвіл, навіть якщо реклама розміщена на власній ділянці чи балконі, - зазначив начальник відділу інспекції з благоустрою управління інфраструктури міськради Ігор Хомич.

Варто нагадати, що розклеювання оголошень в невизначених місцях тягне за собою адміністративну відповідальність. Санкція встановлена у статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передбачає штраф.

Для розміщення приватних оголошень чи афіш, доцільно користуватись відповідними дошками біля під’їздів багатоквартирних житлових будинків комунальної власності, газетами та соцмережами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також