У Костополі судитимуть чоловіка за ухилення від призову на військову службу

1098 0

Ми у соцмережах:

У Костополі судитимуть чоловіка за ухилення від призову на військову службу

Здолбунівська окружна прокуратура затвердила та направила до Костопільського районного суду обвинувальний акт стосовно 33-річного жителя колишнього Костопільського району, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Слідством встановлено, що у липні 2022 року чоловік отримав повістку про призов на військову службу під час мобілізації, але прибувши у визначений день до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відмовився від проходження військової служби за призовом по мобілізації.

Відповідно до статті 65 Конституції України, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

За процесуального керівництва органів прокуратури Рівненщини з початку широкомасштабного вторгнення росії до судів області скеровано вже 13 обвинувальних актів стосовно ухилянтів від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (ст. 336 Кримінального Кодексу України), повідомила Рівненська обласна прокуратура. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також