У Костополі знову дорожчає вода

2331 0

Ми у соцмережах:

У Костополі знову дорожчає вода

Нинішній тариф на централізоване водопостачання та водовідведення в Костополі діє з 1 січня цього, і його знову підвищуватимуть. Головна причина – зростання з 1 липня вартості електроенергії для підприємств. Поміж інших причин – збільшення мінімальної зарплати та нарахувань на неї, а також зростання амортизаційних відрахувань «Костопільводоканалу».

Отже, з нинішніх 11,3 гривні кубометр холодної води має подорожчати до 13,29 гривні, централізоване водовідведення з 16 гривень за кубометр подорожчає до 17,81 гривні. Для тих споживачів, які використовують обидві ці послуги, адже каналізацією охоплене не все місто, кубометр води з водовідведенням загалом подорожчає з 27,3 до 31,1 гривні (або на 3,8 гривні). Для порівняння, у Рівному кубометр води з водовідведенням нині коштує 20,57 грн, і його теж невдовзі можуть підвищити з тієї ж причини – через подорожчання електроенергії.

За оприлюдненими «Костопільводоканалом» під час громадського обговорення пропонованих тарифів даними, щомісячні нарахування за спожиті послуги споживачам становлять близько одного мільйона гривень, з цієї суми вчасно надходить на рахунок підприємства лише половина. За перше півріччя цього року водоканал зазнав збитків на 604 тисячі гривень.

Людей, які прийшли на громадське обговорення, найбільше цікавила якість надання послуги: вода, кажуть вони, часто буває брудна і ржава, до того ж, її, особливо улітку, іноді подають з перебоями.

Директор «Костопільводоканалу» Василь Глухоцький не заперечує і каже, що в вода з однієї з двох діючих свердловин справді часто буває брудна. До того ж, міська водогінна мережа зношена на 70%, тож навіть кришталево чиста вода з підземних горизонтів старими трубами прийде до споживача далеко не такою чистою. Аби покращити якість води, водоканал збирається пробурити нову свердловину, уже розроблена документація і є експертний висновок. Тепер постало питання фінансування, адже на буріння потрібно 1,5 мільйона гривень. Які водоканалу, напевне, виділить міська рада. У такому разі роботи можуть виконати уже до кінця цього року.

Про кардинальне оновлення мереж поки не йдеться. Новий тариф запровадять після затвердження його на засіданні міськвиконкому.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також