У Костополі зростуть тарифи на воду та на проїзд у маршрутках

2066 0

Ми у соцмережах:

фото - Facebook/КОСТОПІЛЬ - ЧАС

Їх сьогодні затвердили на засіданні виконавчого комітету Костопільської міської ради.

Члени виконкому розглянули заяву КП КМР «Костопільводоканал» від 25 травня та після тривалого обговорення все ж вирішили затвердити нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення:

централізоване водопостачання - 19,49 гривні за 1 кубічний метр з ПДВ (було 15,77 грн/м³ з ПДВ),

централізоване водовідведення - 27,10 гривні за 1 кубічний метр з ПДВ (було 24,93 грн/м³ з ПДВ).

- Ці зміни є економічно обгрунтованими, причому чи не найнижчими в області. Необхідність зміни діючих тарифів пов’язана із зростанням вартості електроенергії, цін (майже в 2,5 раза) на паливно-мастильні матеріали, значним здорожчанням комплектуючих виробів, ремонтних матеріалів, зміною розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб у 2022 році. Ще однією причиною перегляду тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є перехід підприємства на нові договори згідно діючого законодавства, - повідомила Костопільська міська рада.

Після напружених дебатів вирішили встановити також новий тариф на перевезення пасажирів у міському автотранспорті загального користування у звичайному режимі руху для КП КМР «Костопількомунсервіс» в розмірі 11,0 гривень на перевезення одного пасажира за одну поїздку та тариф на послугу з перевезення дітей шкільного віку на період навчання в закладах освіти міста в розмірі 8,0 гривень за одну поїздку. З цього питання проводився аудит, усі обставини тривалий час ретельно вивчалися.

Міська рада попросила костопільчан з розумінням поставитися до вимушених змін, адже в умовах воєнного стану поточні проблеми з фінансуванням змушують рахуватися з суб’єктивною реальністю, яка не залежить від міської ради.

Читайте також: У Костопільській міськраді отримали чималі премії за березень

Міський голова Костополя забрав премії в чиновників


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також