У кожній школі Рівного — власний «останній дзвоник»

579 0

Ми у соцмережах:

У кожній школі Рівного — власний «останній дзвоник»

Навчальний рік у школах Рівного завершується. Цього року батьки школярів одноголосно висловились за необхідність проведення свята останнього дзвоника. У міських школах цей захід відбудеться по-різному — залежно від вподобань батьків.

Батьки зараз беруть активну участь у формуванні навчального процесу, — розповідає начальник управління освіти Рівного Андрій Мазур. — Перед кожним важливим заходом адміністрація шкіл запитує думку батьків. Тому формат свята останнього дзвоника у кожному з закладів і навіть класах відрізняється. Школа сама визначається як їх проводити. Знаю, що у нас заплановано як традиційні останні дзвоники у формі урочистої лінійки, так і у формі квесту, екскурсій, а ще — бульбашкового шоу.

Традиційним для Рівного був парад випускників, коли старшокласники разом з батьками та вчителями проходили колоною до майдану Незалежності. Однак у цілях безпеки хода була скасована. Цього року міська влада обіцяє все ж не залишити випускників без уваги.

Для декого з дітей дзвоник у школі прозвучить востаннє, — продовжує керівник міського відділу освіти. — Тому таким дітям буде приділена особлива увага. У Рівному закінчують 11-й клас 1514 випускників, з яких 84 претендують на нагородження золотою медаллю, а 32 — срібною. Уже планується дійство, на якому найкращих випускників буде нагороджено медалями. Зараз визначається локація. Ключовим тут є безпековий фактор. Нагадаю, що торік це було в Палаці дітей та молоді, а позаторік офіційне вручення дипломів та медалей проходило на літній естраді у парку ім. Шевченка. Дата святкового вручення медалей — 15 червня.

Цьогорічною особливістю є те, що при рівненських школах відновлять роботу дитячі табори, які було скасовано від початку великої війни. На сесії у квітні депутати міськради Рівного передбачили 4,8 мільйона гривень на харчування дітей в цих пришкільних таборах.

— Пришкільні табори функціонуватимуть на базі 31 закладу загальної середньої освіти, — уточнює Андрій Мазур. — Плануємо, що їх відвідає близько 6,5 тисячі школярів. Діти не обов’язково будуть проводити своє дозвілля на території закладу освіти. Ми підійшли до цього питання дуже виважено, щоб дітям було цікаво й вони не сиділи у межах закладу. Плануємо, що для учнів молодших класів будуть організовані безпекові заняття.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також