У краєзнавчому музеї Рівного відновлюють старі гармати

2184 0

Ми у соцмережах:

У краєзнавчому музеї Рівного відновлюють старі гармати

Зовнішня експозиція, присвячена періоду Другої світової війни, що знаходиться на території Рівненського обласного краєзнавчого музею завжди приваблювала відвідувачів. Проте артилерійські гармати, вантажівки, літак та інші цінні експонати давно потребували відновлення. Волонтери громадської організації «Рівне Разом» відгукнулися на прохання керівників музею допомогти і наразі вже приступили до реставраційних робіт.

Голова громадської організації “Рівне Разом” Віктор Шакирзян наголосив:


“Краєзнавчий музей - це унікальний заклад у Рівному. Він, по суті, є скарбницею міста, де зберігається його історія. Сама споруда музею є історичним і архітектурним надбанням міста, тут розташовувалась гімназія, де навчались і викладали видатні діячі науки і вітчизняної літератури. Отже, маємо разом зробити все можливе, аби створити максимально сприятливі умови для успішної діяльності цього закладу”.

У краєзнавчому музеї завжди бракувало коштів на відновлення цієї експозиції. Хоча вона є такою ж цінною родзинкою міста, як й інші історичні пам’ятки. Наприклад, баштовий годинник на органному залі, який віднедавна запрацював, завдяки зусиллям ГО «Рівне Разом». Адже волонтери організації ставлять собі за мету зберігати культурне надбання Рівного. Саме тому оперативно відреагували на звернення керівництва музею.

 

 

«Допомога отримана від громадської організації “Рівне Разом” надзвичайно потрібна і важлива, вона показує, що для громади міста важлива робота рівненських музейників, що вони не залишились сам на сам зі своїми проблемами, - каже представниця Рівненського обласного краєзнавчого музею Тетяна Самсонюк. - І є у Рівному люди готові підставити дружнє і сильне плече у справі збереження історичної спадщини міста».

 

 

Волонтери вже 2 вересня приступили до ремонтних робіт на виставковому майданчику часів Другої світової. Ставлять собі за мету надати привабливого зовнішнього вигляду експонатам, фарба на яких давно вицвіла і потріскала. Також хочуть виконати всі необхідні роботи для їх збереження на тривалий час.

Окрім того, ГО “Рівне Разом” разом з колективом обласного краєзнавчого музею запланували ще одну цікаву акцію. Тетяна Самсонюк анонсувала:

 

- Це поки сюрприз, проте уже зараз можна зауважити, що вона яскраво продемонструє внесок рівнян у світову науку і економіку.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також