У Кремлі хочуть всю Україну й знову напасти на Київ - ЗМІ

2688 0

Ми у соцмережах:

У Кремлі хочуть всю Україну й знову напасти на Київ - ЗМІ

У Кремлі знову обговорюють можливий штурм Києва та все ще сподіваються на повномасштабну перемогу у війні проти України.

 Про це повідомляє російське ЗМІ «Медуза» з посиланням на два джерела, близькі до Кремля:

- Як стверджують джерела «Медузи», незважаючи на те, що результати російської армії явно не відповідають початковим планам Москви, у Кремлі знову обговорюють можливий штурм Києва і навіть сподіваються на повномасштабну перемогу у війні.

У внутрішньополітичному блоці адміністрації президента РФ – на тлі просування російських військ на Донбасі – знову виникла надія, що Москва може за кілька місяців «довести війну в Україні до перемоги».

За даними видання, «програмою-мінімум» для «оголошення перемоги» Кремль наприкінці травня 2022 року вважає взяття російськими військами всієї території Донецької та Луганської областей.

«Програмою-максимум», як і раніше, називається взяття під контроль Києва. Вище керівництво Росії не відмовилося від цієї мети.

«Ми все одно їх [українців] доколупаємо. Швидше за все, до осені вже все закінчиться», — вважає одне з джерел.

Як зараз оцінюють перспективи наступу на Київ у керівництві Міноборони РФ, співрозмовникам «Медузи» невідомо. Раніше видання писало, що вже наприкінці березня російське військове керівництво остаточно змирилося, що Київ не вдасться «взяти малою кров'ю», тобто силами, які вже задіяні в так званій «спецоперації».

Співрозмовники «Медузи» вказують, що в цьому сенсі російське керівництво залишається простір для маневру: наприклад, на війну можуть бути масово відправлені строковики.

«Поки що воюють переважно контрактники. Їх вистачає для повільного просування [Україною]. Але якщо рухатися треба буде швидше, можна задіяти строковиків. Це все одно армія», — розмірковує близьке до адміністрації президента джерело.

При цьому воно додає, що на загальну мобілізацію в Росії чекати не варто: у Кремлі побоюються йти на такий крок, оскільки він може вдарити по рейтингу влади і особисто Путіна.

Крім того, у Кремлі сумніваються, що західні країни продовжать масштабно підтримувати Україну фінансами та озброєнням, якщо війна затягнеться.

«Рано чи пізно Європі набридне допомагати — це і гроші, і виробництво зброї, яка самим потрібніша. Ближче до осені треба буде домовлятися [з Росією] щодо газу та нафти до опалювального сезону», — перераховує аргументи один зі співрозмовників видання.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також