У Криму після нічної атаки безпілотників горить нафтобаза

130 0

Ми у соцмережах:

У Криму після нічної атаки безпілотників горить нафтобаза

У ніч проти 7 жовтня на феодосійській нафтобазі в Криму сталася пожежа. За попередньою інформацією, об'єкт атакували безпілотники.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на російські Telegram-канали.

За словами місцевих жителів (підписників російських каналів), у Феодосії близько 4:30 пролунали кілька потужних вибухів, після чого почалася пожежа.

Так звані "влада" підтвердила інформацію, але за їхньою версією, сталося "загоряння".

- Загоряння на феодосійській нафтобазі. Працюють розрахунки МНС. Жертв і постраждалих немає. У Феодосії виїхав віце-прем'єр Ігор Михайличенко, - написав "радник голови Криму" Крючков з посиланням на "главу адміністрації Феодосії" Ігоря Ткаченка.

Пізніше Telegram-канал ASTRA уточнив, що нафтобаза, що горить у Феодосії - це АТ "Морський нафтовий термінал", який раніше вже атакували безпілотники. Так, у березні 2024 року на територію нафтобази впали відразу 4 безпілотника. Внаслідок атаки був пошкоджений магістральний трубопровід перекачування палива, виникла пожежа. Тоді з нафтобази евакуювали працівників. В той раз на ліквідацію пожежі пішло півтори години.

Зазначимо, що феодосійський нафтопереробний термінал є найбільшим у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів. Усього на півострові два такі термінали, другий розташований у Севастополі.

Оновлено о 06:47

- У зв'язку з подією на нафтобазі перекрито рух транспорту на вул. Геологічній і вул. Федька від перехрестя з керченською трасою до району автовокзалу, - написав у своєму Telegram так званий “глава” Феодосії Ігор Ткаченко.

Також нагадаємо, що цієї ночі, згідно з інформацією каналу "Кримський вітер", у тимчасово окупованому Криму було атаковано аеродроми "Бельбек" і "Саки".

Генштаб підтвердив удар по нафтовому терміналу у окупованій Феодосії

За інформацією військових, в районі об'єкта зафіксовано займання. Наслідки ураження уточнюються. Генштаб зазначає, що Феодосійський термінал найбільший у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів, які використовувалися, зокрема і для забезпечення потреб окупаційної армії РФ.

Завдання було виконано підрозділами ракетних військ ЗСУ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також