Раз у 15 років вченим Ялтинського науково-дослідного винного заводу надається унікальна можливість дегустувати найстаріше в Російській імперії вино. У п’ятницю відбулася процедура заміни корка на пляшці з рожевим мускатом урожаю 1836 року.
Раз у 15 років вченим Ялтинського науково-дослідного винного заводу надається унікальна можливість дегустувати найстаріше в Російській імперії вино. У п’ятницю відбулася процедура заміни корка на пляшці з рожевим мускатом урожаю 1836 року. Останній раз пляшки з мускатом чіпали у 1988 році. Решту часу вони лежали в підвалах експериментального заводу «Магарач» без руху в повній темряві й тиші. Перезакупорювання, або заміна коркових пробок на колекційному вині, відбувається не частіше одного разу в 15 років. Процедура тонка і дуже важлива: якщо корок вчасно не замінити, дорогоцінний напій почне просочуватися. Винороби діють обережно, вручну відкривають кожну пляшку і обов’язково дегустують.