Майже 40% харчових продуктів, які торік захисники прав споживачів відправили на аналізи в лабораторію, виявилися неякісними. Це молочні, ковбасні, хлібобулочні вироби, крупи, овочі та фрукти.
Загалом спеціалісти інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області надіслали в лабораторію 206 зразків продуктів, 82 з яких лаборанти забракували. Усі ці продукти інспектори виявили у торгових точках області під час планових і позапланових, тобто за скаргами споживачів, перевірок. Розповідає головний спеціаліст інспекції Тетяна Грищенко: — У зразках масла виявили рослинні жири, хоча у складі продукту цього не було зазначено. У хлібобулочних виробах був занижений вміст цукру та завищений вміст дріжджів. Крупи були зі збільшеною часткою нелущених зерен, а також сміття. У рибі холодного копчення забагато солі, а в пресервах оселедця завищена кислотність. Ковбаси "відзначилися" завеликим вмістом вологи. Овочі та фрукти були пожовклі, з бурими плямами чи механічними пошкодженнями.