У Круповому знищили кубло небезпечних комах

924 0

Ми у соцмережах:

У Круповому знищили кубло небезпечних комах

Дубровицькі рятувальники надали допомогу громадянам у знешкодженні кубла шершнів, що оселилися у приватному господарстві.

У село Крупове їх викликали місцеві мешканці, яким надокучали злі шершні. У спеціальних захисних костюмах та за допомогою спеціального хімічного розчину рятувальники знешкодили кубло. 

До речі, наслідки укусу шершня залежать від реакції організму та можуть бути різними. Отрута звичайних шершнів менш токсична, ніж бджолина, жало після укусу не залишається в рані, але шершень може вжалити кілька разів поспіль. Велика кількість отрути шершня викликає досить серйозне запалення. За високої індивідуальної чутливості (алергії) наслідки можуть бути важчими, а за великої кількості укусів, можливий летальний кінець.

Якщо біля гнізда було убито шершня, він може вивільняти феромони, які здатні спонукати до агресії інших шершнів. Якщо людина торкалася до вбитої комахи, ці феромони можуть потрапити на одяг та шкіру людини і спровокувати агресію, так само як і певні харчові ароматизатори, такі як бананові та яблучні, й аромати, що містять С5-спирти і складні ефіри С10.

Шершні дуже полюбляють їсти перестиглі фрукти і можуть задля цього повністю в них занурюватися. Якщо випадково зірвати цей фрукт і потурбувати комаху, можна наразитися на укус.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також