У Квасилові підняли тарифи на ліфти і комунальні послуги (ВІДЕО)

557 0

Ми у соцмережах:

У Квасилові підняли тарифи на ліфти і комунальні послуги (ВІДЕО)

Мешканці багатоповерхівок — проти.

У селищі Квасилів, що входить до Рівненської міської громади, удвічі збільшилася абонплата за користування ліфтами. Паралельно зі здорожчанням цін на спеціальні чіп-картки, кожна з яких розрахована на сто поїздок, зросла вартість і комунальних послуг, повідомляє Суспільне.

Мешканці багатоповерхівок вимагають, щоб технічне обслуговування ліфтів включили у вартість квартплати без зміни тарифу, який, на їхню думку, і так високий.

Мешканці багатоквартирного будинку за адресою Молодіжна, 44 у Квасилові скаржаться на подорожчання ліфтових карток, вартість яких віднедавна виросла майже удвічі: зі 120 гривень до 220..

- Ми порушили питання включення ліфтів у загальний перелік обслуговування ліфтів в комунальні послуги без підняття тарифу. Нам запропонували включення їх з подальшим підняттям тарифів на комунальні послуги. Скажімо, якщо у Рівному комунпослуги без окремого обслуговування ліфтів коштують 4,5 грн, а для нашого будинку малосімейного — 5,6 грн. Підняли вже з грудня. Тариф і так зашкалює, куди піднімати ще далі?, — зазначила мешканка будинку Вікторія Самкова.

Паралельно зі здорожчанням вартості на спеціальні чіп-картки — зросли тарифи і на комунальні послуги. За словами Вікторії Самкової, їхнє управлінське підприємство "Житловик-1" не пояснює, як використовуватиме ці гроші.

Мешканці кажуть, що їхня вимога — аби технічне обслуговування ліфтів включили у вартість квартплати без зміни тарифу, який, на їхню думку, і так високий.

За словами начальника підприємства Миколи Жильчука, такий варіант можливий лише після ремонту ліфтів:

- Що включити? Тарифи у квартплату? Немає питань. Давайте їх відремонтуємо спочатку, бо їх треба зупиняти. Для того, щоб відремонтувати ліфти, є порядок: спочатку робиться експертне обстеження, складається відомість дефектів, по відомості дефектів складається кошторис і по кошторису визначається вартість. Скільки людей візьме участь? Бо капітальний ремонт не входить до складу утримання будинків. Треба знати кількість охочих.

Староста Квасилова Віта Кисільова зазначила, що капітальний ремонт ліфтів у дев'ятиповерхівках селища назрів давно, але управительська компанія, що їх обслуговує, до розв'язання питання "підходить безініціативно".

- Необхідно надавати якесь фінансування додатково за дольової участі Рівненської міськради, яка виділяє під програму на капітальний ремонт ліфтів в тому числі. Цьогоріч управлінська компанія "Житловик-1" ще не подала заявки на жоден із ліфтів на капітальний ремонт. Люди самі цю ношу не потягнуть, пояснила вона.

За словами Вікторії Самкової, на зустрічі мешканців будинку з керівником підприємства "Житловик-1" спільної мови знайти не вдалося. Вона додала, що найближчим часом планує ініціювати збір підписів, аби відмовитися від послуг компанії-управителя і створити ОСББ.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також