У Квасилові закрили скотобійню

3709 0

Ми у соцмережах:

У Квасилові закрили скотобійню

Скотобійня, яка була розташована поряд з будинками жителів селища Квасилів, більше не працюватиме.

Понад 10 років квасилівчани скаржились на підприємство, де забивали свиней. Справа в тому, що знаходилось воно критично близько до людських помешкань. Вереск свиней, сморід та злив нечистот роками дошкуляв мешканцям Квасилова.

- Ця ситуація тривала достатньо багато років. Сморід стояв на весь Квасилів, влітку не відчиняли навіть вікна, оскільки запах був жахливий. Як вдень так і вночі, було чутно визги свиней, яких забивають. Ми змушені були затуляти носа, поки той шлейф смороду не розвіється. Це був наш біль, - розповідає жителька Квасилова Тамара Клікоцька.

За словами мешканців селища, підприємство знаходилось за 6 метрів до житлових будинків. Дезбар’єру для обробки машин, які везуть тварин на забій, не було.

Жителі Квасилова неодноразово збирали підписи, зверталися до санстанцій, держпродспоживслужби, намагались вирішити цю проблему з орендарем. Упродовж двох років обіцяли мешканцям, що скоро це все закінчиться, підприємство покине цю територію, та нічого не змінювалось. Екс-депутатка п’ятьох скликань Квасилівської селищної ради Тетяна Білоус зауважила, що проблем з цим підприємством було багато і не вирішувалися вони уже давно.

- У квасилівчан велике прохання, аби заборонили розміщувати такі підприємства в населених пунктах. Бо дуже шкода людей, дітей, які бігали біля того об’єкта, чули вночі ці крики свиней, від цього може постраждати їхня психіка,- розповідає екс-депутатка п’ятьох скликань квасилівської селищної ради Тетяна Білоус.

Від підприємства, яке працювало в населеному пункті всупереч санітарним нормам, жителі Квасилова потерпали понад 10 років. Колективні і одноосібні звернення громадян, скурпульозне доручення секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна відповідальним сторонам, зрештою, привернули увагу ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області.

- 19 жовтня незаконна діяльність підприємства була припинена, про що Департамент економічного розвитку отримав повідомлення. Сподіваємося, що квасилівчани тепер зможуть в буквальному сенсі слова "вільно дихати на повні груди" у власних дворах та будинках,- повідомила староста смт Квасилова Віта Кисільова.

Наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Ріненській області від 19 жовтня  №241-ОД « Про анулювання експлуаційного дозволу» анульовано експлуатаційний дозвіл виданий на м’ясопереробне підприємство в смт Квасилів, повідомляє Рівненська міська рада.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також