У лікарні Рівного помер хлопчик – буде розслідування

1927 0

Ми у соцмережах:

У лікарні Рівного помер хлопчик – буде розслідування

До центральної лікарні Рівного 7 серпня госпіталізували 10-річного Богдана з травмою голови.

Дитина померла через чотири дні, повідомляє Суспільне.

Батьки хлопчика звинувачують у його смерті лікарів й уже звернулися до поліції.

Рівнянка Тетяни Скиданчук розповідає, що сина доправили до лікарні після того, як йому на голову впала штанга. Вона не раз говорила медперсоналу, що хлопчику болить голова:

фото: Суспільне

- Увечері знову я побігла й кажу, що йому дуже болить голова. Вони сказали: «Дайте ще Нурофену». Я була там сама, почала до чоловіка дзвонить, кажу: «Романе, давай десь кудись везти, про нас забули, нас тут наче немає». А він мені: «Таня, у нас запевнили всі лікарі, що ніякої загрози нема. Чекаємо до четверга».

В ніч з 8 на 9 серпня хлопчик продовжував скаржитися на сильний головний біль. Тоді йому ввели інші препарат, після якого дитина покрилася плямами.

Після КТ виявилось, що у дитини набряк лівої та правої півкулі. Була потрібна операція.

Батько Богдана Роман каже, після операції син до тями не прийшов.

Заступник головного лікаря з хірургічної роботи Ігор Дундюк каже, у той час на роботі не був — мав відпустку. Він запевнив, що персонал лікарні робив усе за протоколом:

фото: Суспільне

- Хлопчику ввели всі препарати, які були за життєвим показами йому потрібні. Нічого лишнього йому не робили, все за протоколом надання медичної допомоги. Серед ночі викликали нейрохірурга Підлісного, заввідділення Тимощука Миколу Григоровича. Зібрали консиліум. Переконали батьків через дві-три години, що хлопчику потрібна операція. Можливо, це був втрачений час, не можуть це сказати, чому це сталося. Буде висновок судово-медичної експертизи, буде створена комісія — лише тоді зможемо сказати. Але ж те, що батьки звинувачують, що були введені препарати, які призвели до анафілактичного шоку, чи будь-якої алергічної реакції — я з цим категорично не згоден. 

Богдана поховали 13 серпня. Причиною смерті у лікарському свідоцтві про смерть зазначили — перелом кісток черепа та обличчя. До смерті призвів «набряк-набухання та компресія головного мозку».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також