У лікарню привезли з Європи гумдо

2083 0

Ми у соцмережах:

У лікарню привезли з Європи гумдо

«Якби чекали тільки на допомогу міста, то медицина б завалилась» — обурювався головний лікар центральної міської лікарні Рівного Євген Кучерук на засіданні бюджетної комісії. Бо депутати не погодилися виділити 80 тисяч гривень на бензин медичній установі. Ці кошти мали віддати волонтеру, який привіз із європейських клінік гуманітарну допомогу на майже 30 мільйонів гривень.

Галина Кульчинська, заступник міського голови:

— Наша центральна лікарня — єдина, яка уже багато років залучає медичне обладнання завдяки гуманітарній допомозі. Цього разу нам передали три хороші апарати та понад 200 сучасних ліжок. Якщо адміністрація медичної установи здатна залучити таку велику допомогу та просить у міста лише 80 тис. грн, то варто відгукнутися.

Олег Карпяк, голова бюджетної комісії:

— Європейські клініки справді багато допомагають лікарням Рівного. Однак у бюджетному кодексі немає такого пункту, як оплата за доставку гуманітарної допомоги. Її неможливо облікувати у бухгалтерії. Тому міській лікарні було відмовлено. Тобто, кошти були, але не передбачена можливість їх законного виділення.

Лілія Королюк, заступник головного лікаря:

— Цього разу нам виділили допомогу з Польщі, Німеччини та Швейцарії. Із Польщі привезли два рентген-апарати та анемограф. Обладнання компанії «Philips» — дуже хороше та дороге. Вони собі уже придбали нове, а це передали нам. Два рентгени уже працюють, а анемограф використаємо на деталі для нашої установки. Також отримали меблі для палат, медикаменти та спеціальні ліжка в операційну. Одне таке нове спеціальне ліжко в операційну вартує близько 4 тисяч євро. Усе це уже доставлено до лікарні. Але потрібно заплатити волонтеру, який його сюди привіз. Бо людина витрачала власні кошти на пальне.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також