У людей почали купляти землю під швидкісне шосе

5900 0

Ми у соцмережах:

У людей почали купляти землю під швидкісне шосе

На Рівненщині купили перші дві ділянки, де мають збудувати швидкісну дорогу в обхід міста Дубно. Інфраструктурний проєкт орієнтовною вартістю 80 мільйонів євро реалізують за кошт Європейського інвестиційного банку. На викуп людської землі, якою пролягатиме дорога, планують витратити 3,8 мільйона гривень.

Дві земельні ділянки станом на 28 травня викупили у жителів Дубенського району. Загалом мають придбати у людей вісім ділянок, на це з держбюджету Службі автодоріг в області виділили 3,8 мільйона гривень, – повідомив Суспільному речник САД Дмитро Леонтіюк.

Ці гроші перерахували на Дубенську райдержадміністрацію, яка за них купуватиме ділянки й покриє витрати на оцінку землі.

"Дубенська РДА проінформувала громадян, експертна організація провела нормативно-грошову оцінку, тобто була визначена ринкова вартість тих земельних ділянок і люди всі погодились добровільно продати ці земельні ділянки", – зазначив речник Служби автомобільних доріг.

Тендер на розробку проєктно-кошторисної документації на будівництво багаторівневої транспортної розв'язки САД оголосила у липні 2019-го. Його за 9,63 мільйона гривень розробляло ПП НВФ "Мостопроект". У 2020-му ПП "НВФ "Мостпроект" виграло тендер у 460 тисяч гривень на розроблення передпроєктної документації з вибору напрямку траси будівництва.

Ще 48,6 тисячі гривень від Служби автодоріг має отримати ПП "Експерт-Рівне-Земля" за виготовлення технічної документації з землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних ділянок у Тараканівській сільраді, за результатами торгів у 2021-му році.

- Проєктно-кошторисну документацію разом з документами на землю передаємо в Укравтодор, який передає в Мінінфраструктури для оголошення торгів. Це будуть міжнародні торги й по проєктах, які реалізуються за інвестиційні кошти, тендер оголошують у столиці, – уточнив Дмитро Леонтіюк на запитання про ймовірний старт будівництва шосе.

Південно-східний обхід Дубна – це швидкісне шосе на чотири смуги руху, протяжністю 43 кілометри, орієнтовна вартість якого 80 мільйонів євро, – додали в САД. Проєкт дозволить вивести транзитний транспорт, що прямує по Київ – Львів – Чоп та Доманово – Тернопіль – Чернівці, за межі міста й приміської зони.

Що відомо
Фінансову угоду "Транспортний зв’язок в Україні – Фаза I" Україна та Європейський інвестиційний банк підписали 17 грудня 2018 року у м. Брюссель.
Верховна рада України ратифікувала цю фінансову угоду і закон набув сили 22 вересня 2020-го року. Джерелом повернення та обслуговування кредиту на кожний бюджетний рік будуть кошти державного дорожнього фонду, який створюється у складі спецфонду держбюджету.
Після закінчення будівництва шосе економія часу в напрямку Київ – Львів складе 10-15 хвилин, а в напрямку Тернополя – до 20 хвилин. Для міста Дубно та всієї приміської зони ця дорога матиме важливе значення для підвищення дорожньої безпеки, покращення екологічної ситуації, – повідомили в Укравтодорі. Початок будівництва планували на 2020-й рік. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також