У мертвих тілах убивця залишив п’ять ножів

3280 0

Ми у соцмережах:

Дмитро Кравчук

57-річного Володимира Кравчука та його 81-річну матір із Володимирця мертвими знайшла дружина вбитого. Експерти нарахували в їхніх тілах близько десятка колотих ран та п’ять залишених ножів. У злочині підозрюють сина і онука постраждалих — 25-річного Дмитра.

Коли дружина Володимира Кравчука зайшла до хати, побачила чоловіка та його матір Галину мертвими. Володимир лежав в одній кімнаті, мати — в іншій. В тіло жінки було застромлено два ножі, а в шию її сина — п’ять. Ще два зламались у руках вбивці.

У жорстокому вбивстві поліцейські одразу запідозрили сина і онука жертв. 25-річний Дмитро ніде не працював, часто, за словами свідків, висловлював бажання вбити рідних. Бо вони заважали йому грати в комп’ютерні ігри.

— Останнім часом Дмитро проводив більшість часу за комп’ютером, і коли йому робили будь-які зауваження з цього приводу, поводився агресивно, — розповідає заступник керівника ГУ Нацполіції в Рівненській області Сергій Волков.

Затримали Дмитра на дорозі, за кілька кілометрів від Володимирця — зі слідами крові на одязі та з сумкою в руках він прямував до Вараша. Під час затримання чоловік представився працівникам поліції жителем села Озерці, вказав несправжнє ім’я. Лише по орієнтуванню вони зрозуміли, що перед ними розшукуваний. Також на сумці була транспортна бірка із справжнім ім’ям чоловіка.

— Тілесні ушкодження людям завдано щонайменше дев’ятьма кухонними ножами, що свідчить про обізнаність вбивці в обстановці житлового будинку. Крім того, на місці події зафіксовано, що вхідні двері оселі непошкоджені, а це виключає протиправний характер проникнення, — так на суді з обрання міри запобіжного заходу обумовлював необхідність арешту на період слідства процесуальний прокурор Олександр Станкевич.

Дмитро разом з адвокатом просив собі цілодобового домашнього арешту за адресою місця вбивства. Бо його вина, мовляв, ще не доведена.

— Коли баба сама залишалась вдома, вона ніколи не закривалась. А тим більше, якщо вони вдвох з батьком були! Із приводу того, що я колись комусь погрожував вбивством, такого теж ніколи не було, — сказав на свій захист підозрюваний Дмитро Кравчук.

У поліції розповіли, що Дмитру вже провели психіатричну експертизу. Осудний чи ні — стане відомо після оголошення її результатів. Втім, психіатр Василь Галябар запевняє: самі комп’ютерні ігри причиною такого звірства бути не можуть. Адже ця залежність має психологічний характер, а не токсичний, як-от алкоголізм чи наркоманія. Тому причини агресії можуть критися в іншому. Або в психологічних особливостях людини від народження, або в стані афекту, який виник у момент вбивства.

Дмитро сидітиме у СІЗО впродовж усього слідства — такий запобіжний захід обрав чоловікові суд. У разі доведення його вини у вбивсті йому загрожує довічне позбавлення волі.

Світлана Прокопчук. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також