«У метро — без штанів!»

1728 0

Ми у соцмережах:

«У метро — без штанів!»

Новий рік треба розпочинати з позитиву, вирішили активісти-гумористи і в 12-й раз провели щорічний флешмоб "У метро — без штанів". Учасників акції не збентежила ані зимова холоднеча, ані стурбовані погляди навколишніх, ані небезпека бути запідозреними в політичному протесті.

Коли у 2002 році команда гумористів "Improve Everywhere" провела в Нью-Йорку першу таку акцію, учасників дійства було всього семеро. Цього ж разу, 13 січня, нью-йоркську підземку епатували майже чотири тисячі молодих і не дуже чоловіків і жінок у спідньому. І це тільки один мегаполіс, всього ж акція відбулася у 60 містах 25 країн світу, і точна кількість учасників невідома. За роки механізм проведення флешмобу не змінився: група звичайних з вигляду пасажирів метро входить у вагон, люди поводяться невимушено і роблять вигляд, що одне з одним незнайомі. Але раптом починають стягувати з себе штани на очах у здивованих попутників. Потім флешмобери продовжують поїздку, роблять пересадки, прогулюються платформою і вдають, що не помічають поглядів навколишніх.

 
Склад учасників кожного року стає все різноманітнішим. Якщо в перші рази прилюдно знімати з себе штани вирішувалися переважно молоді чоловіки, то в останні роки з ними нарівні у флешмобі беруть участь дівчата. Яскравий приклад — недільна акція в Лондонській "трубі", про яку пише "The Daily Mail", де в одній білизні ходили навіть володарки пишних і не дуже пружних форм. А в тому ж Нью-Йорку з голими колінами були помічені навіть люди поважного передпенсійного віку. До речі, якщо в Шанхаї погода ще дозволяє зняти з себе зайве, то у Ванкувері температура тримається в районі нуля градусів, і роздягатися там явно не надто комфортно. Але флешмоберів труднощі не зупинили. З самого початку флешмоб не мав жодного політичного забарвлення, максимум — змусити людей посміхнутися. Виняток становили лише кілька останніх років, коли на хвилі руху "Occupy Wall Street" деякі американські флешмобери пояснювали пасажирам: "Банкіри все забрали, навіть штани".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також