У межах Хрінницького водосховища може з’явитися іхтіологічний заказник

810 0

Ми у соцмережах:

фото - Сергія Палька

На засіданні постійної комісії Рівненської обласної ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи депутати розглянули звернення рибалок-любителів щодо проблем на водних об’єктах області.

 

Риболови занепокоєні проблемою обміління Хрінницького водосховища, внаслідок роботи гідроелектростанції, що за їх словами призводить до заростання плеса водойми та періодичного мору риби. Серед проблем, які просять урегулювати і ліцензування підводного вилову риби та заборона для дайверів полювати в тему пору доби та упродовж зимового періоду, повідомляє пресслужба обласної ради.

У свою чергу начальник управління Державного агентства рибного господарства у Рівненській області Сергій Бондар зазначив, що для посилення контролю над рівнем води у Хрінницькому водосховищі, наразі заплановано створити іхтіологічний заказник у межах Янового болота – найбільшого нерестовища в межах водойми.

Окрім того, нині Державне агентство рибного господарства України розробляє нові Правила любительського та спортивного рибальства, в яких планується створити окремі норми для підводного рибальства. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також