У Мирогощі карантин - через сказ у домашнього кота

852 0

Ми у соцмережах:

У Мирогощі карантин - через сказ у домашнього кота

У зв'язку з виявленням випадку сказу на Дубенщині сьогодні проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дубенській РДА.

На засіданні комісії заслухано інформацію заступника Дубенського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби Валерія Магеля про підтвердження випадку сказу в домашнього кота у селі Мирогоща Друга. Минулого тижня кіт вкусив свою господиню, потім зник на два дні. Коли повернувся - сусіди, знаючи про випадок укусу, його вбили. Фахівцями ветеринарної служби було відібрано патматеріал, який підтвердив в кота наявність сказу. Жінка ж звернулася до травмпункту та отримала відповідну допомогу.

Рішенням комісії сьогодні в селі Мирогоща Друга введено карантин на 60 діб. До загрозливої зони також потрапляють села в радіусі 10 км.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.

Фахівці ветеринарної служби здійснюватимуть щоденний подвірний обхід та проводитимуть щеплення від сказу для котів і собак.

В мисливських угіддях, на неблагополучній по сказу території, забороняється проведення промислового та ліцензійного відстрілу диких тварин.

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВЛАСНИКІВ ДОМАШНІХ ТВАРИН

Для запобігання виникнення сказу потрібно постійно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати державну службу ветеринарної медицини та/або доправити тварину для огляду ветеринарним спеціалістом в державну лікарню ветеринарної медицини.

У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, з метою попередження зараження та загибелі домашньої тварини. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також